SDG Bouw

Over ons

Nieuwbouw

Het bouwen van een eigen huis is een ingrijpende gebeurtenis met meestal forse financiële consequenties. De meeste mensen bouwen dan ook maar één keer in hun leven. SDGBouw is juist ook voor die mensen de ideale partner.

Eerst inventariseren we samen met de opdrachtgever alle wensen. Afhankelijk van die eisen en wensen wordt dan door onze eigen ontwerper/tekenaar of door een architect een schets ontwerp gemaakt dat we in overleg met de opdrachtgever uitwerken tot een compleet ontwerp op maat.

Zijn we het eens – over uitvoering, planning en financiën – dan gaan we aan de slag.

Gedurende het totale bouwproces houdt u contact met dezelfde mensen en zelfs tijdens de bouw is het mogelijk om nog kleine wijzigingen aan te brengen. Het vakmanschap en de ambachtelijke manier van werken van onze vakmensen staan daar borg voor. We bouwen ten slotte niet voor de markt maar voor u.

 

Verbouw

Als er ergens sprake is van maatwerk, dan is het wel in verbouw- en onderhouds-projecten. Ieder karwei is weer anders. Of er nu alleen een dakraam moet worden geplaatst of dat een oude boerderij moet worden omgetoverd in een luxueus woon-paleisje. Kern van de zaak is altijd een perfecte aansluiting van de nieuwe onderdelen op de bestaande bouw. En juist dat vereist vakmanschap en verantwoord improviseren.
Verbouwen is meer dan vakmanschap. Een verbouwproject bestaat bij SDGBouw uit een compleet pakket dienstverlening. Omdat we vaak in de bestaande woonomgeving werken, besteden we extra aandacht aan planning en manier van werken. Overlast wordt zo tot een absoluut minimum beperkt.

 

 

Renovatie

Renoveren is het herstellen en gedeeltelijk vernieuwen (wanneer nodig) van een bestaande woning. Zo wordt de woning weer bruikbaar naar de huidige maatstaven en normen.

Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van een dak of gevel, het vernieuwen van een keuken of badkamer, of het vervangen van lood- en voegwerk.

Kozijnen hoeven niet altijd vervangen te worden. Soms is een vervanging van bv. de draaiende delen of de dorpel voldoende. Bij ons kunt u voor alle renovatie- en onderhoudswerkzaamheden terecht.

 

Onderhoud

Regelmatig onderhoud aan uw huis, schuur of carport voorkomt plotselinge hoge bouwkosten.
Het onderhoud aan een woning of een bedrijfspand bestaat vaak uit kleine reparatie- en herstelwerkzaamheden. Denk aan:
• Repareren van kozijnen, ramen en deuren
• Sluitend maken van klemmende ramen of deuren
• Smeren en nakijken van hang- en sluitwerk
• Herstellen van stuc- en tegelwerk
• Badkamers kitten

 

Keuken

Wij verbouwen, renoveren of installeren van uw keuken.

Indien u dat wenst kunnen wij al het voorwerk voor uw nieuwe keuken verrichten. Onder voorwerk verstaan wij o.a.: demonteren oude keuken, verleggen en aanpassen van leidingwerk, elektra en gas, divers timmer/maat-werk, aftimmeren van bovenkasten, koof etc. betegelen van achterwanden en vloeren stuken en/of tegelklaar maken van wanden en plafonds.

Meubels

In onze werkplaats maken wij alle meubels naar uw eigen ontwerp. Op basis van een klantafspraak worden de specifieke wensen in kaart gebracht, die we vervolgens op korte termijn uitwerken. In een mogelijke vervolgafspraak vindt de verfijnde afstemming plaats met specifieke aandacht voor de gewenste afwerking. Na dit proces heeft u een meubel geheel in uw stijl en weet u precies wanneer u het op maat gemaakte meubel kunt verwachten.

Tuin

In diverse tuinen komen bouwkundige werken voor, dit wordt de laatste jaren steeds populairder. Het maken van een schuur, tuinhuis, een pergola, het plaatsen van een schutting, het plaatsen van een veranda, etc. Het zijn allemaal onderdelen van de tuin die bij SDGBouw  onder bouwkundige werken vallen.

Een pergola kan verschillende functies hebben in een tuin, het kan schaduw bieden, diepte creëren in de tuin en voor de sier dienen. Het is mogelijk om er tal van mooie klimplanten tegenaan laten groeien, een van de belangrijkste functies van een pergola is dat een pergola uw tuin net dat beetje extra gezelligheid en uitstraling geeft.

Een schutting dient in vele gevallen als erfafscheiding, u ziet ze overal in allerlei soorten en uitvoeringen. Informeert u gerust naar de mogelijkheden, wij adviseren u graag bij het maken van een gedegen keuze.

Een tuinhuis in uw tuin kan erg praktisch zijn. U kunt hier bijvoorbeeld  het tuingereedschap in opslaan en vele andere dingen. Een veranda in uw tuin kan erg sfeervol zijn. Het geeft een stukje geborgenheid en u kunt, omdat u beschut zit, net wat langer buiten zitten dan anders. Wij kunnen voor u diverse tuinhuizen en veranda’s leveren en plaatsen. Ook het maken van een tuinhuis of veranda op maat is voor ons geen probleem.

 

Badkamer

Dankzij onze jarenlange ervaring met het verbouwen van badkamers, kunnen wij u een snelle service bieden in combinatie met een hoge kwaliteit. Bij de renovatie van uw badkamer komt veel kijken: installatie van sanitair, leidingen, ventilatie, handdoek radiator, elektra en strak tegelwerk. Wij beheersen al deze disciplines, zodat u de gehele verbouwing bij één bedrijf kunt onderbrengen. Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht als u slechts uw toilet wilt laten vervangen.